LOFAR overzichtspublicatie in Astronomy & Astrophysics

LOFAR overzichtspublicatie in Astronomy & AstrophysicsClick here for a high res image. Klik hier voor een hoge resolutie foto.

Een publicatie met een overzicht van de LOFAR-telescoop is geaccepteerd door het tijdschrift Astronomy & Astrophysics. De publicatie dient als algemene referentie en biedt een overzicht van het LOFAR-instrument, de hardware en software componenten en de wetenschappelijke doelen die ten grondslag liggen aan het ontwerp van de telescoop. De publicatie presenteert ook een selectie van de nieuwste resultaten uit de operationele fase van deze nieuwe radiotelescoop.

Tweehonderd auteurs hebben bijgedragen aan de publicatie, die ruim twee jaar in beslag nam en 56 pagina's en 34 figuren bevat. Het paper wordt in de volgende editie van Astronomy & Astrophysics gepubliceerd maar is nu al te downloaden op http://arxiv.org/abs/1305.3550. 

De publicatie valt, niet verrassend, temidden van de tsunami aan citaties die verwacht worden van  andere wetenschappelijke publicaties die zullen uitkomen na het eerse jaar van reguliere LOFAR-waarnemingen. Hiernaast hoopt ASTRON dat het paper één van de eerste vele referentiepublicaties is met details over de verschillende componenten van het LOFAR-systeem, inclusief het archief en de kaarten van de noordelijke hemel. 

Design: Kuenst.    Development: Dripl.    © 2022 ASTRON